Bezienswaardigheden op Tenerife


De heerlijke vakantiebestemming Tenerife is het hele jaar door goed te bezoeken. Tijdens de wintermaanden is het in het zuiden van Tenerife nog vaak lekker met temperaturen rond de twintig graden. In de zomer kan het er goed warm zijn. Met name de vulkanische stranden, de vulkanen zelf en de gezellige badplaatsen weten jaarlijks duizenden toeristen naar het eiland te lokken. Naast de drukke plaatsen als Los Cristianos, Playa de las Americas en Santa Cruz zijn er ook nog zeer veel pittoreske dorpjes te bezichtigen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Ook steeds meer wandelaars weten de overweldigende natuur steeds vaker te waarderen op Tenerife. Het groene noorden is wat ruiger dan de meer zuidelijke gebieden. Voor verschillende niveaus wat betreft conditie en wandelervaring kun je hier dan ook prima terecht. Daarnaast heeft het eiland Tenerife nog meer bezienswaardigheden te bieden voor wie eens niet een dagje aan het strand of zwembad door wil brengen. Op deze pagina bieden we een overzicht van een aantal leuke excursies en bezienswaardigheden.

 


El Teide / Parque National del Teide


Met het hoogste punt op 3718 meter is deze vulkaan de hoogste van Tenerife. Hoewel de vulkaan nog steeds actief wordt genoemd, is de laatste uitbarsting al weer even geleden. De bevestiging van zijn activiteit is de hete zwaveldamp die er nog altijd vandaan komt. De El Teide vulkaan ligt in het Nationale Park del Teide wat sinds 2007 onder Unesco valt. Om de pico del Teide te bereiken zijn er een paar mogelijkheden. Je kunt de tocht te voet of per mountainbike afleggen waarbij enige voorbereiding wel op zijn plaats is. De hoogte vergt namelijk veel energie en uithoudingsvermogen. Of je legt hem deels af per kabelbaan. Hierbij stop je op 3550 meter hoogte bij het bergstation La Rambleta. Vanaf hier heb je een vergunning nodig om het laatste stuk te beklimmen.
meer info over El Teide

Cruise op luxe jacht met walvissen en dolfijnen

Bestseller
Duur: 3 uur
Beoordeeld als 4.5 sterren van 5 622 Beoordelingen
Details bekijken : Tenerife: Walvisspotten Tour
Bestseller : Duur: 2 uur
Beoordeeld als 4.5 sterren van 5 209 BeoordelingenCueva del Viento

Duizenden jaren geleden na een uitbraak van de vulkaan Pico Viejo, heeft het afgekoelde lava gezorgd voor een bijzonder gangen stelsel. Deze grot van de wind ‘Cueva del Viento’ is hier een prima voorbeeld van. Na vele jaren is hier leven ontstaan en zijn de dieren/insecten zich gaan aanpassen aan de donkerte en temperatuur. In het bezoekerscentrum wordt hier alles over verteld. Ook mag je voorzien van een helm met licht mee op pad om de grot met eigen ogen te aanschouwen.

Basílica de Nuestra Señora de la Candelaria


Aan de Plaza de la Patrona de Canarias in Candelaria staat een prachtige basiliek. Basílica de Candelaria werd tussen 1949 en 1959 gebouwd in een typische Canarische-neokoloniale stijl. Het pronkstuk van deze bedevaartplek is het beeld van de Maagd van Candelaria, wat tevens een symbool en beschermheilige van Tenerife is. Daar noemt men haar La Morenita. Elk jaar wordt er een bedevaart gehouden waarbij mensen uit alle uithoeken van Tenerife naar deze basiliek trekken.

 

Loro Parque


Het eens kleine papegaaienpark van Tenerife is vandaag de dag uitgegroeid tot een volwaardig dierenpark. Nog altijd vervullen de papegaaien een zeer belangrijke functie en weten zij veel mensen te boeien. Maar ook de zeeleeuwen, orka’s, dolfijnen, apen en pinguïns zijn er erg goed in om het publiek te entertainen. Het Loro Parque is een prettig verblijf voor een leuk dagje uit.
meer informatie over Loro Parque

Siam Park


In de bekende badplaats Costa Adeje is een park te vinden waar je zeker tijdens de heetste dagen van het jaar je prima kunt vermaken: Siam Park. Dit enorme waterpretpark heeft hilarische, leuke, spannende en zeer afwisselende attracties te bieden voor jong en oud. Er worden zelfs kunstmatige golven geproduceerd die maar liefst drie meter hoog zijn. Of wat dacht je ervan om lekker op een bandje te dobberen door de Lazy Mai Thai River? En wie durft de Tower of Power te ervaren? Hierbij ervaar je een soort vrije val van ongeveer 28 meter waarbij je via een glijbaan door een mysterieus aquarium gevoerd wordt.

Los Gigantes


De kustplaats Los Gigantes ligt aan de westkust van Tenerife. De plaats wordt veel door toeristen bezocht om zijn gezellige boulevard, goede restaurants en excursies voor het spotten van dolfijnen en walvissen. De plaats zelf is omringd door kliffen waarvan sommige zeker vijfhonderd meter hoog zijn. Vlakbij de jachthaven is het zwarte zandstrand van Playa de los Gigantes gelegen.
meer informatie over Los Gigantes

Icod de los Vinos


Liefhebbers van een goed glas wijn, mogen deze bezienswaardigheid eigenlijk niet overslaan. Icod de los Vinos ligt in het noorden van het eiland Tenerife en is bij uitstek zeer geschikt voor het telen van druiven. Er zijn verschillende bodega’s gelegen die meer dan bereid zijn om een goed glas in te schenken. Verder vind je hier de typische Drakenboom waarvan sommige wordt beweerd dat ze meer dan 3000 jaar oud zijn. Niet ver van Icod de los Vinos ligt de ‘Cueva del Viento’ grot van de wind.

Garachico


In dit best bewaarde geheime dorp van Tenerife, is het authentieke Spaanse leven in alle rust te aanschouwen. Winkeltjes zijn verstopt in kleine woningen, restaurants zijn goed gevuld met lokale bevolking en verder heerst er vooral veel rust. Onder de bezienswaardigheden vallen een klein fort ‘Castillo de San Miguel’, mooie pleinen, een oude watermolen, de haven en het historische museum Palacio de los Condes de la Gomera.
meer informatie over Garachico

Piramides van Güímar


In het oosten van Tenerife ligt de kustplaats Güímar. De plaats staat bekend om zijn prachtige beschermde natuurgebieden, vulkaan van Arafo en de Piramides van Güímar. Denk hierbij niet aan de piramides zoals je ze kent van Egypte, Dit betreffen namelijk trapsgewijze piramidevormige gebouwen die zijn gemaakt van opeengestapelde kleine stenen. Toch zijn er etnologen en archeologen die zeker een verband zien tussen de piramides in Egypte en hoe deze piramides van Güímar ten opzicht van elkaar gebouwd zijn. Er zijn zes piramides te vinden waarvan men nog altijd twijfelt over het ontstaan en hun bouwjaar. Voor meer geschiedenis over deze raadselachtige piramides bevelen wij het naast gelegen museum aan.
meer informatie over de Piramides van Güímar

 

Auditorio de Tenerife


Dit waanzinnige bouwwerk zal direct je aandacht opeisen. Direct aan zee in de hoofdstad Santa Cruz staat dit futuristische gebouw wat vrij snel sinds zijn bestaan in 2003 als symbool van de stad fungeert. Het is de thuisbasis van het Tenerife Symphony Orchestra. De bijzondere vormgeving zorgt mede voor een fabuleuze akoestiek. Met speciale gelegenheden wordt het gebouw ‘s avonds sprookjesachtig verlicht. Hoewel de lokale bevolking vasthoudt aan de naam Auditorio de Tenerife, heet het sinds 2011 officieel Auditorio de Tenerife Adán Martín.

 

Situering van Palm-Mar op het eiland Tenerife

map tenerife zuidkant   map tenerife

Lenaszonsondergang2web